Atelierul “Arhitectura de pămant si acoperisuri vegetale”

Categories Acasă, EvenimentePosted on

Asociatia SAT TRANSILVANIA in colaborare cu Ordinul Arhitectilor din Romania si Fundatia Pro Patrimonio anunta  organizarea celei de-a patra editii a Atelierului International de la Mesendorf, jud Brasov – Arhitectura de pămant si acoperisuri vegetale –din cadrul initiativei  “Să construim ecologic invăţand de la arhitectura tradiţională” ce va avea loc in perioada 10 – 15 Septembrie 2012.

Indrumători: Arh. Silvia Demeter-Lowe si invitatii sai.

Acest atelier se adresează in special studentilor si profesionistilor din domeniul arhitecturii si constructiilor si isi propune să ofere o oportunitate participantilor de a se implica in actiuni practice, astfel invătand „cu mainile lor” despre beneficiile utilizarii materialelor si tehnicilor traditionale de constructie. De asemenea, locul desfăsurării atelierului -satul Mesendorf- ofera un exemplu de habitat in care mediul construit si cel natural coexistă armonios.

Arhitecta Silvia Demeter-Lowe este organizatoarea si initiatoarea atelierului de la Mesendorf. Este absolventă a cursului de masterat al Universitătii Oxford Brookes, bursiera SPAB în 2004 (Society for the Protection of Ancient Buildings, UK) si are o experientă de 10 ani în domeniul conservării arhitecturale si arhitecturii ecologice în Marea Britanie si Romania.

Pentru mai multe detalii: mesendorfworkshop@gmail.com

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *