The Coconut Revolution

Categories Acasă, Cărți și filmePosted on

“Permacultura este un alt fel de agricultură.”

Jumătate afirmaţie, jumătate întrebare, aceasta este imaginea pe care şi-o formează foarte mulţi dintre cei ce abia acum află despre permacultură. Că aşa este, o dovedesc clar reacţiile celor ce combat această “utopie” cu argumente din manualele de agricultură industrială…

E adevăt că permacultura insistă asupra modului în care ne producem hrana, asta deoarece în prezent agricultura industrială este principala sursă de poluare, motiv de defrişări, mare consmatoare de energie, apă şi teren, rampa de lansare a organismelor modificate genetic şi, nu în ultimul rând, un instrument de eliminare a tăranilor şi a fermierilor tradiţionali.

Dar permacultura înseamnă mult mai mult decât atât. Înseamnă, în primul rând,  un mod de viaţă, în care respectul faţă de Pământ se împleteşte cu respectul faţă de oameni, cu  tradiţia şi cu  conştientizarea responsabilităţii faţă de generaţiile viitoare. Înseamnă respingerea culturii-de-supermarket, a culturii-jafului-maxim.  Uneori cu armele.

Coconut Revolution este povestea locuitorilor unei mici insule din Pacific şi a luptei lor pentru a-şi apăra insula şi modul lor de viaţă de “binefacerile civilizaţiei” aduse de o mare corporaţie minieră (RTZ). Povestea unei revoluţii ecologice şi spirituale.

Asupra insulei a fost impusă o blocadă, pentru a-i forţa pe localnici să accepte activităţile miniere. Dar oamenii nu s-au lăsat intimidaţi. Fără benzină, fără medicamente, ei au găsit o cale de a rezolva toate aceste dificultăţi. Au folosit materialele şi utilajelele corporaţiei lăsate în mină pentru a construi generatoare de curent. S-au întors din nou la folosirea plantelor medicinale, tratând cu succes maladii considerate incurabile. Şi au reuşit!

Povestea primei eco-revoluţii armate – (documentarul complet).

Fie ca povestea acestor oameni să vă inspire!

…Şi fie ca Roşia Montană să nu ajungă la mâna RMGC!  Implicaţi-vă cât mai mulţi! http://rosiamontana.org/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *