Cursuri de permacultura in 2014

Categories Acasă, Asociație, Cărți și filme, Cursuri, Evenimente, PlantePosted on

Primavara vine cu surprize!! In aprilie 2014, la Strambeni va avea loc un curs acreditat de permacultura (PDC), si un curs scurt (de weekend) despre gradini forestiere (forest garden).

PDC-ul (curs de design de permacultura), acopera mai multe module organizate in aproximativ 90 de ore de studiu/practica. Cursurile sunt ideale pentru fermieri sau cei care se gandesc la asta, gospodari, sau persoane care vor sa se mute la tara pentru o schimbare fata de viata de oras.

Cursurile sunt sprijinite de ONG-ul Romania in Tranzitie si Asociatia Romana de Permacultura, fiind destinate in special romanilor, motiv pentru care incercam sa reducem costurile cat mai mult.

Cu cine?
Ambele cursuri vor fii predate de catre “Rakesh Rootsman”, profesor acreditat de permacultura, de origine britanica, cu experienta de 5 ani in 10 tari. Rakesh este un specialist in “forest gardening”, avand diverse proiecte pentru scoli, ferme si zone urbane.

Unde?
In satul Strambeni, Arges, se dezvolta de 2 ani un proiect de gospodarie dupa principiile permaculturii. Principalele obiective sunt productia de hrana, “reimpadurirea” cu pomi fructiferi si revitalizarea solului. Aici gasim o gradina de legume care anul trecut a produs majoritatea hranei pentru 6 luni din an, o casa batraneasca din pamant, o livada veche de pruni, o livada-gradina cu fructe, nucifere, si radacinoase inceputa in 2012, un exemplu de sistem de irigatie pasiva pt zona arida de campie, gramezi de compost si vermicompost (cu rame), si multa dragoste de natura

Cand?
Cursul de weekend despre gradini forestiere va avea loc pe 5 si 6 aprilie, iar PDC-ul imediat dupa, intre 7 si 20.

Cat costa?
Pt PDC, Rakesh a fost de acord cu un pret de 2400 de euro, care se imparte la numarul de participanti (incercam sa fie 20), deci 120e, la care se adauga mancarea (facem cheta) + transportul lui Rakesh (estimez in jur de 10 euro). In caz ca nu se strang 20 de persoane, pretul va fii 150 euro. Mancarea va fii completata cu diverse conserve ramase de peste iarna, verdeturi din gradina (altceva nu se face in aprilie) + topinambur (napi porcesti) la discretie, tot din gradina. In plus, Rakesh accepta 3 asistenti familiari cu permacultura, care vor contribui doar la mancare. Pretul este valabil daca banii sunt platiti pana la 1 februarie, pentru a informa ceilalti participanti de pretul real. Dupa aceasta data, pretul este de 250 euro.
Cursul de weekend are un pret de 70 de euro (platiti pana la 1 februarie) sau 90 dupa aceasta data. Pentru cei inscrisi la ambele cursuri, pretul se reduce la 50 de euro. Participantii trebuie sa isi aduca singuri mancarea.

In cazul in care vreti sa participati dar nu dispuneti de toti banii, puteti sa ma contactati si incercam sa rezolvam. Pentru cazare, mai este valabil doar un singur loc in casa, dar este loc de corturi suficient. Alternativ, se pot gasi locuri la vecini.

Daca doriti o detaliere a continutului cursurilor, va rog sa dati un mail la permacultura.strambeni@yahoo.com. Pentru inscrieri sau alte informatii folositi aceeasi adresa, sau website-ul www.permacultura-romania.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *