De ce îți cerem 2% din impozitul tău pe salariu?

Categories Acasă, Asociație, ProiectePosted on

Fiindcă îi vei primi înapoi prin ceea ce facem. Aceste donații sunt semințe care prind rod și se înmulțesc în proiecte minunate, în grădinile, cursurile și munca în care am fost implicați și până acum. Formularul 230 se completeaza si se depune la biroul local al Finantelor Publice.

Acestea sunt activitățile noastre din 2014:

PROIECTUL “CREŞTEREA CAPACITĂŢII ASOCIAŢIEI ROMÂNE DE PERMACULTURĂ DE A PROMOVA ŞI SUSŢINE PROTEJAREA ŞI REGENERAREA MEDIULUI PRIN METODE INOVATIVE ŞI TEHNICI PARTICIPATIVE ÎN COMUNITĂŢILE LOCALE”

Durata proiectului: 01.07.2013 – 31.07.2014

Coordonatori: Radu Craciun, Catalina Crisan, Adina Sztahura, Florin Baci, Tudor Petrutiu
Beneficiari: circa 890 de persoane
Locatia: national; Bucuresti, Iasi, Cluj, Brasov, Timisoara.
Finantator: Proiect co-finanţat printr-un grant din partea Elveţiei prin intermediul Contribuţiei Elveţiene pentru Uniunea Europeană extinsă.
Proiectul a cuprins cursuri, workshopuri și proiecte practice în cinci oraşe ale ţării: Bucureşti, Timişoara, Iaşi, Braşov, Cluj-Napoca. 438 de persoane au fost informate despre metodele și tehnicile permaculturii și despre rezultatele proiectului, 551 de persoane au participat la cursurile, atelierele si proiectele practice din proiect și 221 de persoane au devenit membri simpatizanți ai asociației. S-a realizat o vizită de lucru la o comunitate din Elveția care aplică permacultura în viața de zi cu zi iar la finalul proiectului s-a închegat în fiecare oraş câte un grup de persoane pasionate de grădinarit urban.

PROIECTUL 3MRS
Durata proiectului: 22.02.2014 – prezent
Coordonatori: Adina Sztahura, Tudor Petrutiu
Beneficiari: asociatii, persoane juridice
Locatia: Cluj Napoca, judetul Cluj
3MRs este o echipă multidisciplinară care s-a format în jurul unei viziuni comune de dezvoltare durabilă pentru a îmbunătăți calitatea habitatelor umane, având ca model pe cele naturale. Natura are un mod interesant de a ne arăta cum functionează, stimulând creativitatea și inteligența oamenilor pentru a crea sisteme echitabile și eficiente atât pentru natură cât și pentru om.
3MRs a aplicat designul de permacultură și păduri comestibile (Food Forest) si planificare holistic management intr-un proiect practic de regenerare a unei livezi imbatranite. Livada se intinde pe o suprafata de 7 hectare si are probleme de eroziune a solului si de alunecari de teren. 3MRs a propus un proiect de reabilitare a unui lac construit atificial si hidroizolat cu argila, cu un volum de 5000 mc de apa, cu probleme la partea de hidroizolatie.

CONVERGENȚA NAŢIONALĂ DE PERMACULTURĂ EDITIA A IV-A
Durata proiectului: 23-27 iulie 2014
Coordonatori: Adina Sztahura, Tudor Petrutiu
Beneficiari: un grup de 40 persoane
Locatia: Ferma Baza Ulmu, sat Ulmoasa, Maramures
Obiectivele convergentei au fost de a aduce impreuna pasionatii de permacultura si de a sustine un set de ateliere si seminarii cu tematica specifica. Au fost sustinute ateliere si seminarii de gradinarit natural, food-forest si arhitectura ecologica. Astfel cele 40 de persoane si-au imbogatit cunostintele in aceste domenii si au stabilit legaturi intre acestia, ajutand la extinderea comunitatii de practicanti de permacultura. De asemenea, prin sustinerea acestei editii a convergentei la ferma Baza Ulmu aceasta a fost promovata si sustinuta in vederea unei bune dezvoltari.

MANAGEMENTUL VOLUNTARILOR DE LA A LA Z
Durata proiectului: 30 iulie 2014-15 februarie 2015
Coordonatori: Tudor Petrutiu
Beneficiari: 20 de persoane
Locatia: Cluj Napoca, judetul Cluj
In urma participarii la un curs de formare organizat de Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca, Pro Vorbis, Centrul Național de Resurse pentru Voluntariat și IOGT Tippetue din Norvegia, un membru al Asociatiei Romane de Permacultura a fost format ca Manager de voluntari. Ca rezultat al acestui curs Asociatia Romana de Permacultura a initiat proiectul „Egalitate in Diversitate” ce a facut parte din No Hate Speech Movement si a avut ca scop constinetizarea egalitatii intre rromi si romani, si promovarea diversitatii culturale, avand ca exemplu comunitatea de rromi din Somcuta Mare. Cu ajutorul a 10 voluntari a fost realizat un film de scurtmetraj care a avut ca obiect principal evidentierea importantei diversitatii si a egalitatii dintre etnii. Filmul a fost proiectat in cadrul unui eveniment realizat la Casa de Cultura Permanenta, urmat de discutii pe aceasta tema. La eveniment au participat 20 de persoane.
Finantator: Proiect finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România


SCHIMB DE EXPERIENTA BRUXELLES
Durata proiectului: 18-21 Septembrie
Coordonatori: Adina Sztahura, Tudor Petrutiu
Beneficiari: un grup de 5 persoane
Locatia: Bruxelles
La invitatia Asociatiei Uzina Duzina am participat in cadrul unui program de mobilitati Grundtvig la schimbul de experienta din Bruxelles din cadrul proiectului “Recreate Your Neighbourhood”. Am invatat despre gradinaritul urban la „potajistii” din cartierele Ixelles si Watermael-Boitsfort.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *