Piata Semintelor Libere Cluj Napoca

Categories Acasă, EvenimentePosted on

În așteptarea primăverii, sunteti invitați la PIAŢA SEMINŢELOR LIBERE, prima ediție de la Cluj. 
Mulțumim prietenilor din Timișoara pentru sprijin și inspirație 🙂

Unde: Casa de Cultura Permanenta, Str. Caisului, Nr.22

O piață cu adevărat liberă e un loc în care fiecare dintre noi contribuie cu surplusul de semințe pe care il are, dar în plus, cu idei, meșteșuguri, zâmbete, talent, prietenie, bucurie, discuții și multe altele. Asteptarea primaverii e încă un prilej pentru noi, ca și comunitate, să ne putem întâlni și învăța lucruri noi.

Piața semințelor libere înseamnă că totul e 100% gratuit și necomercial, organizat de participanți înșiși. Fără bani. Fără troc. Fără schimb. E o zonă temporar autonomă în care se instituie economia cadoului ca alternativă la modelul de distribuire a resurselor bazat pe bani sau schimburi.

Se pot oferi atât semințe locale cât și surplusul de semințe achiziționate din comerț. Importantă este însă informarea transparentă (sursa semințelor, detalii despre cultIvare).

Important și diferit e că nu se vor oferi doar semințe, ci se vor organiza și prezentări și ateliere prin care să realizăm împreună lucruri utile și să învățăm din experiențele fiecăruia.
Din program:
Semințe de tot felul dăruite cu drag!
Biblioteca cu informații libere despre grădinărit și nu numai (informații copiabile pe stick-uri, să veniți pregătiți!)
Prezentări și ateliere: confecționare plicuri pentru semințe, infrumusețarea ghivecelor, semănat în răsadnițe pentru grădinile urbane din Cluj, amenajarea unei stații de compostare, grupuri de discuţii pe diverse teme și multe altele!
Activități pentru copii
Gustări aduse de participanți
Multe alte surprize oferite de participanți ca si tine!

Lasă banii acasă!

1 comment

  1. Buna ziua! Nu am gasit data cand va avea loc Piata semintelor libere de pe str. Caisului, oare mă puteti ajuta va rog cu aceasta informatie?

    Multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *