Un curs de agricultura ecologica/permacultura pentru nevoile fermierilor si celor din mediul rural

Categories Acasă, Cărți și filme, Cursuri, Evenimente, Plante, Proiecte, TehnologiiPosted on

x1                      5-6 Septembrie, un curs de permacultura la ferma Legume Fericite, la 30 minute de Bucuresti, imbinand factorii ecologici si economici ai fermelor.Poate primul curs de permacultura din Romania, dedicat fermierilor si gospodarilor

https://www.facebook.com/events/398722543659605/Despre evenimentele trecute: “combinatia optima de profesionalism cu… .atmosfera relaxata si prieteneasca, un mare 10 cu felicitari din partea mea..si un mare MULTUMESC din inima!” (@Badescu Beatrice)”Curs util si care a prilejuit intalnirea cu oameni deosebiti. Daca se repeta, revin… ” (@Luchian Liliana )Iti place agricultura ecologica, legumicultura sau pomicultura ?
Locuiesti sau vrei sa te muti la tara si sa te ocupi cu agricultura ecologica?
Detii o ferma si ai vrea rezilienta si diversitate in culturi si profit, regenerand solul si ecosistemul?
Atunci, acest curs s-ar putea potrivi ca o manusa.Rolul unui astfel de eveniment este de a clarifica cu ce se ocupa permacultura, de a introduce bazele teoretice si practice ale proiectarii si implementarii acesteia pe proprietati rurale, tinand cont de factorii ecologici, economici, si sociali.Cursul este extrem de intensiv, cu multa informatie condensata, si abordeaza urmatoarele teme:

-eticile si principiile permaculturii
-metodologia de proiectarie a unei ferme
-importanta si rolul topografiei in proiectare, keyline design
-importanta solului, fertilizatori ecologici, rolul corpurilor de apa si perdelelor de protectie
– conservarea si cresterea biodiversitatii
-pomicultura si culturi perene, sisteme agro-forestiere
-utilizarea animalelor si pasarilor in ferma, ferme integrate
-cultura legumelor pe suprafete de ferma
-contextul social si economic al unei ferme
-exemple de design rural

Cand si unde?
Pe 5 si 6 iunie, la ferma LegumeFericite , str Independentei nr 321, Tartasesti, intre orele 9 si 17.
Participantii sunt rugati sa aduca mancare pentru pranz, pe care o vom pune la comun.

Cu cine?

Gabriel Diaconu este un trainer si designer certificat de permacultura, concentrandu-se pe designul de ferme dar cu experienta si pe proprietati mici urbane sau rurale.

In 2011, a initiat proiectul de la Strambeni, unde s-a mutat in 2012, lucrand sa creeze o gospodarie traditionala din zona de campie a Romaniei cat mai rezilienta.

In 2014, Gabriel a facut parte din echipa de 6 luni ce a implementat proiectul fermei Ridgedale Permaculture, unul din cele mai cunoscute exemple de permacultura si Keyline Design la nivel de ferma din Europa. Acolo si-a imbunatatit cunostintele practice si teoretice despre designul profesionist de permacultura, stabilirea sistemelor agroforestiere la scara comerciala, cultura legumelor, pomicultura si plante perene, pasunatul planificat prin rotatie, managementul deseurilor, administrarea proiectelor si a oamenilor.

Gabriel si-a luat diploma de PDC (curs intensiv de design de permacultura de 2 saptamani) cu Richard Perkins, unul din cei mai experimentati traineri si designeri de ferme din Europa, precum si cea de Management Holistic, curs facilitat de Anders Lerberg Kopstad, fermier norvegian si trainer de Management Holistic acreditat de Institutul Savory.

Ca trainer, Gabriel organizeaza cursuri de permacultura si agricultura ecologica, este implicat in diseminarea agriculturii ecologice in reteaua nationala de dezvoltare rurala, si ofera consultanta pentru proiectarea fermelor ecologice (ex Cosul de Legume), si proprietatilor rurale/urbane.

Cat costa?
Pretul cursului este de 200 de lei, inscrierea se face in momentul achitarii taxei. Contul bancar este RO44INGB0000999904751567, pe numele Gabriel Diaconu.
Daca nu iti permiti cursul din punct de vedere financiar, dar crezi ca ai nevoie de informatia prezentata si vei face ceva util cu ea, nu ezita sa dai un mail la adresa permacultura.strambeni@yahoo.com justificand modul in care societatea sau ecosistemul va beneficia de participarea ta la acest curs, existand si locuri cu buget redus, sau gratis.

Banii rezultati in urma cursului contribuie la crearea uneia din primele ferme de permacultura din Romania, investitia fiind total regenerativa.

Un caiet si pix, o camera foto pentru a poza notitele de pe tabla, se pot dovedi folositoare.

Pentru alte detalii, si inscrieri, ma puteti contacta la adresa permacultura.strambeni@yahoo.com

sau pe website-ul www.permacultura-romania.com

 

 

x1

2 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *