Un curs de permacultura menit sa finanteze Institutul Roman de Permacultura

Categories AcasăPosted on

Îţi place grădinăritul bio sau pomicultura ?
Stai în oraş şi vrei să te implici în proiecte sociale, de mediu, responsabile, sau să susţii rezilienţa locală? Locuieşti sau vrei să te muţi la ţară şi să te ocupi cu agricultura ecologică?
Deţii o fermă şi ai vrea rezilienţă şi diversitate în culturi şi profit, regenerând ecosistemul?
Vrei să susţii dezvoltarea, răspândirea, şi cercetarea permaculturii în Romania.
Atunci, acest curs este pentru tine!

fLyer permacultura 4

Acest curs este organizat pentru a finanţa infiinţarea şi constituirea capitalului iniţial al Institutului de Cercetare în Permacultură din România şi de aceea are un preţ promoţional, de doar 150 de lei. Toate fondurile colectate vor intra în bugetul ICPR.

Ce este ICPR?
Pentru că în România permacultura este într-o fază emergentă şi pentru că se simte tot mai mult nevoia de interconectare între permacultori sau între centre în care se practică permacultra precum şi nevoia unei viziuni comune, un grup de practicieni de permacultură din toata ţara a lansat iniţiativa înfiinţării unui institut de cercetare în permacultură.

Institutul de Cercetare în Permacultură din România se afla acum în stadiul de constituire şi definire. Ceea ce am reuşit până acum este să rezervăm denumirea şi să definim viziunea, misiunea şi obiectivele.

Viziunea ICPR este: o reţea de oameni şi centre permaculturale, activă, unită, deschisă şi integratoare faţă de comunitate, în perpetuă evoluţie şi dezvoltare.

Misiune: Institutul susţine activ practica permaculturii în Romania pe planurile social, economic şi de mediu înconjurător prin comunicare, educaţie, cercetare, centre demonstrative, conectare cu instituţii naţionale şi internaţionale.

Practic ICPR îşi propune mai multe obiective esenţiale printre care:
Să formeze o reţea de oameni şi centre în care se practică permacultura şi astfel să faciliteze schimbul de informaţii şi de experienţă precum şi crearea de credibilitate şi notorietate.
Să faciliteze un proces organizat de cercetare în permacultură, prin care să obţinem date utile pentru toţi cei interesaţi de permacultură
Să adapteze programa de curs PDC la realităţile şi specifiul României, să formeze instructori de permacultură locali şi să faciliteze un proces de diplomă local.
Să creeze şi să menţină relaţii de colaborare cu alte organizaţii din ţară şi străinătate pe temele educaţie şi cercetare în permacultură, sustenabilitate, ecologie, etc.

ICPR va fi un instrument, o organizaţie, care va fi în folosul tuturor celor interesaţi să practice permacultura sau să îi înveţe pe alţii despre permacultură.

Despre curs:

Cu cine?

Teodor Terpez: economist, trainer şi designer certificat de permacultură, iniţiator al proiectului Poiana cu Permacultură, implicat activ în iniţiative de tranziţie şi de permacultură.

Dr. Laura Magyar – doctor în ingineria mediului, specialist în sisteme informatice geografice, cu experienţă în predarea planificării teritoriale, trainer şi designer certificat de permacultură.

Gabriel Diaconu (Permacultura Strambeni) – trainer şi designer consultant de permacultură, concentrat pe ferme, dar cu experienţă şi pe proprietăţi mici urbane sau rurale, fost membru al echipei RidgedalePermaculture, locuieşte la ţară de 3 ani. Gabriel poate fi contactat la www.permacultura-romania.com

Când şi unde?

În 17 şi 18 ianuarie 2015, la Scoala 64 “Ferdinand” , între orele 9 si 17.
Participanţii sunt rugaţi să aducă mâncare pentru prânz, pe care o vom pune la comun, vom face schimb de reteţe, surse de hrană bio, etc

Despre ce vorbim?

-eticile si principiile permaculturii
-metodologia de abordare a designului unei proprietăţi
-importanţa şi rolul topografiei în design
-soluri, apă şi păduri
-grădini de legume pentru nevoile proprii
-grădini silvice / “forest gardens”
-compost şi vermicompost
-reutilizarea apei menajere în grădină/livadă
-introducere în construcţii naturale
-introducere în sisteme agroforestiere la scară de fermă, păşunat prin rotaţie, keyline design
-exemple de design rural şi urban
-contextul social şi economic al unei ferme rurale
-proiecte rurale şi urbane în care ne putem implica
-permacultura socială, comunităţi

Pentru inscrieri va rugam contactati-o pe Laura la adresa laura.melenti@gmail.com

 

3 comments

  1. Eu sunt din Galati dar in weekend-uri ajung foarte des in Bucuresti; m-ar interesa foarte mult sa urmez un curs de permacultura; ma puteti ghida in acest sens?
    multumesc

    o zi minunata

  2. Sunt din Sibiu, ma regasesc in grupul tinta, ca de altfel tot mai multi dintre concetatenii mei care isi re/descopera resursele.
    Cum putem sa beneficiem si noi, in provincie, de ceva cursuri?
    Multumesc si sa aveti o primavara minunata!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *