Workshop Bradulet-Arges 2-5 iunie 2011

Categories Acasă, Cursuri, Evenimente, TehnologiiPosted on
Cei care isi doresc o casuta de cob se pot convinge in doar 4 zile ca acest lucru este posibil, iar workshopul va va ajuta sa va conturati visul pe masura posibilitatilor fizice si materiale de care dispuneti fiecare.
Un workshop practic pentru construit case din lut. Se va lucra la finalizarea unei case de cob de dimensiuni mari . Se va lucra  la ziduri, la finisaje, se va discuta despre sobe, incalzire in pardosea, despre greselile care s-au facut, cum se pot repara sau ce se poate face mai bine!
Se vor incepe lucrarile la o a doua casa care se va realiza din baloti de paie.
Se va discuta despre alegerea amplasamentului, despre sol, proiectare, materialele de constructie, se vor face tencuieli si vopsele naturale.
Cazarea se face in casute de lemn, nu exista bucatar, asa ca  mancarea se aduce de acasa sau se poate procura de la magazinul din sat. Costul este de 100 euro/persoana (copii sunt bineveniti si nu platesc)
Grupurile sunt mici (8-10 persoane) si abordarea flexibila in functie si de interesul participantilor.
Aici puteti vedea poze de la workshopul organizat in octombrie 2009 si mai 2010 (va trebui sa va deschideti un cont sau sa va alaturati grupului)
In functie de numarul de persoane interesate se pot organiza si alte grupe.  Gazda evenimentului este deschisa si la alte sugestii, daca este un grup de minim patru persoane se poate organiza o grupa speciala la o locatie propusa de doritori.
Persoana de contact:
Ileana Mavrodin -Tel 0720092912; ileana.mavrodin@ymail.com
Multumim Laurei de la care am preluat informatiile!

6 comments

 1. Buna ziua,

  Mi se pare foarte buna ideea acestui workshop. Exista posibilitatea continuarii lui si in vara lui 2012?
  De asemenea, am alta intrebare: se organizeaza la sau prin intermediul Dvs si cursuri/workshopuri de facut sobe de lut, taranesti?
  Multumesc anticipat
  Spor la tot ce faceti.

  Ana

  1. Acest curs nu s-a dfesfasurat prin intermediul nostru si n-as putea sa va ofer mai multe detalii. Stiu ca anul trecut a mai avut loc la Malin, un loc mai “apropiat” de noi cateva experimente cu un cuptor de paine care este in functiune si un cotet de gaini, cel din urma a fost realizat in timpul PDC-ului.

   Daca va mai fi vreun eveniment de genul acesta despre care o sa avem informatii va vom anunta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *