Urban Gardening – Permaculture way

Categories EvenimentePosted on

In urma cu vreo doua saptamani am facut o pagina pe mult prea cunoscutul site facebook care se intituleaza Guerrilla Gardening Romania. Ce inseamna pe scurt guerrilla gardening? N-am apucat sa studiez prea amanuntit si daca cineva imi cere detalii despre istoria acestui concept nu as putea sa-i raspund prea clar. Principala filozofie e sa amenajezi spatii cu felurite plante si de regula aceste spatii sunt ingrijite oarecum ilegal.

Acest grup proaspat instituit are ca scop construirea unei baze de date de persoane interesate de astfel de actiuni si de a produce “unelte” care sa-i ajute pe potentiali “infractori” sa duca o asemenea operatiune la bun sfarsit.

Din fericire grupul a luat o oarecare amploare in prima lui saptamana de viata si momentan a ajuns la cifra de 80 de membrii, iar in Cluj intentionam impreuna cu o mana de persoane pasionate de plante si spatii verzi sa intreprindem cateva actiuni in acest an in cateva locatii urbane. Asadar pentru aceasta zona am decis sa creez un eveniment in care cei care doresc sa participe la crearea si intretinerea acestor spatii sa se poata intalni, macar virtual pt moment.

Asadar cateva unelte va stau la indemana si asteapta sa fie folosite. Pot fi chiar abuzate, desi aceast lucru nu ar fi chiar sanatos 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *