Sepp Holzer – cum sa tinem animalele departe de pomii nostri

Categories TehnologiiPosted on

Cea mai eficace metoda de a proteja trunchiurile copacilor de animale. Reteta, recomandata de Sepp Holzer, a fost preluata de pe site-ul www.richsoil.com cu permisiunea autorului:

Intr-una din zile am facut turul unei ferme unde animalele au distrus aproape toata vegetatia. Proprietarul terenului intentiona sa aiba un nou inceput. Asa ca mai intai a introdus prea multe animale pentru a elimina toate buruienile si… ma rog… totul. Apoi a venit si a plantat plantele pe care voia sa le pastreze. Sepp n-a aprobat acest lucru si a fost foarte direct, spunandu-si parerea fara menajamente.

Sepp a subliniat ca doar copacii au ramas, dar de vreme ce animalele au ros coaja acestora atat de mult, el a numit acesti copaci “morti vii”.

Apoi Sepp ne-a povestit cum face el un fel de sos de oase care, aplicat pe copaci, va impiedica pentru totdeauna animalele sa le roada coaja.

–          Cum adica pentru totdeauna?

–          Decenii!

–          Este imposibil sa dureze atat de mult!

–          Ce pot sa spun, este ca atat dureaza.

Si aceasta discutie a mai avut loc de cateva ori, iar Sepp Holzer a facut mereu aceeasi afirmatie  “Decenii!”

Iata reteta:

La inceput, procurati-va un cazan metalic, ingropati-l partial in pamant si puneti pe fundul lui o cana de apa. Apoi umpleti un alt cazan metalic cu oase, fixati o sita deasupra si puneti cazanul cu oase, intors cu gura in jos deasupra primului cazan. Apoi sigilati bine marginile cu lut (argila), de jur imprejur. Apoi adaugati deasupra putin pamant si faceti un foc mare deasupra intregii constructii.

Iata schema:

Mentineti focul timp de ora sau doua si apoi lasati totul sa se “odihneasca” o zi. Apoi colectati mazga neplacuta adunata pe fundul cazanului de jos. Aparent, aceasta miroase groaznic. Ungeti trunchiurile copacilor, de jur imprejur cu putina mazga din aceasta si animalele nu le vor mai atinge niciodata.

Mai multe despre aceasta reteta puteti citi pe forumul asociat site-ului richsoil.

Sa va fie de folos!

1 comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *